BAC Logo
Betalen van je schuld en SuSOS

Al het lekkers dat je uit en naast de koelkast kunt pakken moet natuurlijk betaald worden, net als het bier dat je drinkt tijdens de borrel. Dit kan op een aantal manieren:

 • SuSOS account
  Als je lid bent bij GEWIS kun je een SuSOS account krijgen, waarmee je producten kunt betalen. Buiten een borrel log je in met je GEWIS lidnummer en pincode en selecteer je de producten die je afneemt en drukt daarna op ENTER (heel belangrijk!). Ook kun je je OV-chipkaart of stadspas (Eindhoven) koppelen om het inloggen makkelijker te maken.
  Tijdens de borrel kun je ook met SuSOS betalen. Het is dan ook makkelijk een kaart aan je account te hebben gekoppeld.
 • Borrelkaart
  Tijdens de borrel kun je een borrelkaart kopen. Je kunt zelf bepalen hoeveel je hierop wilt zetten. Deze borrelkaart kun je vervolgens ook buiten de borrel gebruiken. Mocht je een borrelkaart krijgen of hebben en je wilt dat saldo graag op je SuSOS account zetten, kunnen BAC'ers dit tijdens de borrel voor je doen.

Natuurlijk is het ook de bedoeling om de afgenomen producten, betaald via SuSOS, echt te betalen. Dit kan op de volgende manieren:

 • iDeal
  Als je inlogt op de SuSOS website kun je je saldo ophogen via iDeal. Je geeft aan hoeveel je wilt ophogen (minimaal 10 euro) en doet je iDeal transactie.
 • Groene brievenbus
  Je kunt ook contant je saldo ophogen. Je doet geld in een envelop, welke je in de groene BAC brievenbus in het bestuurshok stopt. Vergeet niet om dan ook op de SuSOS website in te loggen en aan te geven dat je op deze manier je saldo hebt opgehoogd. Anders zal je saldo niet opgehoogd worden en zul je boete krijgen.
 • Borrel
  Tijdens de borrel kun je aan de bar je saldo ophogen. Je geeft dan geld aan een BAC'er achter de bar en hij zal je saldo dan verhogen. Contant betalen tijdens de borrel levert je 5% korting op!
 • LET OP!
  Vroeger kon je boete af betalen door geld over te maken en een mailtje te sturen. DIT KAN NIET MEER! Geld dat je overmaakt zal als een aardige fooi gezien worden!

Eén keer in de week na de borrel zal er gekeken worden of je saldo te negatief is. Je krijgt dan extra boete, dit om je te stimuleren op tijd te betalen. De boete berekening is als volgt:

y := x + min((x div 5), 5) (m.a.w. voor elke 5 euro krijg je 1 euro boete, maar maximaal 5 euro, x is je saldo na de laatste boete berekening en y is je nieuwe saldo)

Naar boven